C+C House by Studio MK27 and Samanta Cafardo

C+C House by Studio MK27 and Samanta Cafardo

With masked openings, C + C House is a balanced video game between complete and also empty. Its land, located in a leafy community in São Paulo
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on whatsapp
Studio MK27

Studio MK27

Project Details:

• Location:  São Paulo Brazil

Square meters: 500m²

Finish:  2015

Build cost:  Unknown

Project Teams:

Main Designer:

Builders:

Manufacturers:

Photographers:

Collaborators:

  • Rodrigo Oliveira - Landscape
  • Benedictis Engenharia - Structure
  • Project Information

    With masked openings, C + C House is a balanced video game between complete and also empty. Its land, located in a leafy community in the city of São Paulo, has a narrow and too long way with buildings on the sides and guided the task openings forwards as well as back. This option was chosen not just to guarantee the most effective use of the terrain but additionally to ensure the views, ventilation, and insolation in the insides.
    The left-hand extension of the house consists of the entrance garden, the terrace, the living area, the dining area, a new balcony, and the song's studio. Garden outdoor patios are essential since every space in residence opens to them.

    The use of the wood-slatted in all the wall surfaces of the common and leisure rooms, along with the system of complete recollection of the glass structures of the rooms, produce continuity as well as transform the protected area into a huge balcony. This function likewise allowed to camouflage the gain access to of the cooking area and music studio, which, when essential, open and set up a particular room. One of the citizens is a songs fan and utilizes the workshop for courses or exclusive event performances in the house.

    The 12-meter long sideboard, which has been assumed because the preliminary style of the architecture task, is an additional element that attaches the living as well as eating environments and gets various uses, from unique music tools to personal things and bench. The furniture is a mix of antique items, reprints of contemporary worldwide, and Brazilian furnishings, which creates a timeless and relaxing environment.

    The balance between constructed spaces and open spaces offers all-natural lights and airflow for the entire residence. The upper floor, where the suites are as well as the TV area, is held up from the street as well as leaning against one of the money to comply with legislative issues, but also to ensure sunlight to the rooms and also offer visuals for the woody surroundings.

    The quantity of the intimate areas is also covered by wood, but with one more therapy. The system of this exterior is self-supporting with pivoting windows that are imperceptible when closed and function as a filter, enabling improved transparency. The entire task revolves around this dilution of the boundaries between exterior and interior, creating an intense spatial dynamic.

    Spaces from this project
    No spaces was found

    Sign Up for

    Our Newsletter

    Subscribe to CentralDesign Magazine and stay in touch to get the latest news about events, tips and tricks about Architecture & Design!

    Share your thoughts about, C+C House by Studio MK27 and Samanta Cafardo

    Share on facebook
    Facebook
    Share on pinterest
    Pinterest
    Share on twitter
    Twitter
    Share on linkedin
    LinkedIn
    Share on tumblr
    Tumblr
    Share on whatsapp
    WhatsApp
    Related Articles
    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Our Architecture & Interiors Selection
    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp

    Welcome!