apartment DG Arquitecto Valencia central design renovation minimalism black box storage kitchen plaster moldings

Interior renovation in Russafa by DG Arquitecto Valencia

DG Arquitecto Valencia architecture studio renovates a three bedroom apartment in Valencia taking into account aesthetics and especially functionality.
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on whatsapp

Share it on your favorite platform!

Sign Up for

Our Newsletter

Subscribe to CentralDesign Magazine and stay in touch to get the latest news about events, tips and tricks about Architecture & Design!

DG Arquitecto Valencia had the opportunity to renovate a typical apartment of Russafa for a family with two children. Being that, one of the main constraints clients had. The apartment had to have three bedrooms, two bathrooms and a large day space formed by the dining room, the living room and the kitchen.

Besides that, clients and architects fell in love with the original ceiling plaster moldings, a characteristic that balanced well the minimalist line of the DG Arquitecto Valencia and the apartment history.

apartment DG Arquitecto Valencia central design renovation minimalism black box storage kitchen plaster moldings
photo by Mariela apollonio

Clients and architects fell in love with the original ceiling plaster moldings.

apartment DG Arquitecto Valencia central design renovation minimalism black box storage kitchen plaster moldings
photo by Mariela apollonio

Was proposed the creation of three large areas, the night area that was practically kept from the original house layout with three bedrooms and the access area.

The bathroom area, that is located in the center of the house, easily accessible from both the day and night area.

And the social area, which connects to the inner courtyard, in which is created a large day space formed by the living room and dining room, a small breakfast area and the most unique element of the intervention, the kitchen.

existing Floor plan by DG Arquitecto Valencia apartment DG Arquitecto Valencia central design renovation minimalism floor plan

Black box

The kitchen area is considered the main element of the house, around which all the family activities develops.
All that energy materializes as a large black storage space, helping distribute the three zones that make up the day space.

A large fluid space is clearly created and bounded by this large “black box” defining the three spaces.
Another element that defines the spaces is the existing plaster moldings, giving the house a special character, which transports us to the years in which the building was built, an objective that we pursued alongside the clients from the start.

apartment DG Arquitecto Valencia central design renovation minimalism kitchen black box storage chais dining table
photo by Mariela apollonio

Project credits and information

Designers:
DG ARQUITECTO VALENCIA
Location:
Russafa, Spain
Category:
#interiordeaign #renovation #apartment
Collaborators:
Isabel Roger Sánchez + Daniel González López
Area:
110sqm
Project Year:
n/a
Photographs:
Mariela apollonio

Engineers:
n/a
Construction:
n/a
Suppliers:
n/a

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on whatsapp

Related articles

Welcome!