urbanus-renovates-residence-guan

URBANUS renovates a three-story residence

URBANUS has renovated a three-story residence originally built in 1985 in the mengsheng community of the haizhu district, a traditional old residential area in downtown guangzhou, china.
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on whatsapp

Share it on your favorite platform!

Sign Up for

Our Newsletter

Subscribe to CentralDesign Magazine and stay in touch to get the latest news about events, tips and tricks about Architecture & Design!

URBANUS started the renovation by reorganizing the living spaces of each 22 sqm floor plan, carving out interconnected rooms and making sure that they all receive plenty of natural light and ventilation through a series of strategically placed windows and additional skylights on the top floor. the living room and kitchen have been placed on the first floor, where much of the furniture has been built-in to save space and create more possibilities. to reinforce the overall structure and ease vertical circualtion, the studio has replaced the original single-run steep staircase with a comfortable double one. a newly constructed transparent room and terrace on the top floor offer panoramic views of the city, and a flexible space for several activities. Full article here

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on whatsapp

Related articles

Welcome!